זוג בשנות ה-40 לחייהם + שלושה ילדים החליטו לנצל הזדמנות של שיפוץ הבניין ולייצר בול את מה שנכון עבורם. הדירה היא דירת דופלקס בשכונה מצויינת בהוד-השרון, ובתקופה בה ההיצע היה קטן, הם החליטו לצאת מהדירה בזמן השיפוץ ולחזור לדירה חדשה.


עד לאותה נקודת זמן המטבח היה סגור ע"י קירות וריהוט, חדר שינה בכניסת הבית חסם את הזרימה בחלל ואת כניסת האור הטבעי, והגג למעלה לא היה מנוצל בצורה אידיאלית.

 

קומת הכניסה השתנתה מקצה לקצה כאשר המדרגות לקומת הגג, הנמצאות בכניסה לבית, שופצו והוחלפו למהלכי מדרגות זורמים ונעימים עם תאורה שזורה לעבר המדרגות עצמן.

כמו בדירות ישנות, גרם המדרגות "המהלך" מרגיש מעט צפוף בתחושה כשנעים בו, ומתוך מקום זה בחרתי להאיר ולהתוות את הדרך בצורה טבעית ופתוחה.

קיר המדרגות חופה בטפט במבוקים אשר מדגיש את גובהו הרם ומעצים חוויה של עליה וירידה.

יחד עם מדרגות מאריחים דמוי עץ בליווי מעקה שעוצב במיוחד עבורם, עם אלמנט קש טבעי ותאורה טבעית שנכנסת מהחלון שהוחלף נוצרה חוויה מרעננת.

 

 

מתחת לגרם המדרגות ניצלנו את החלל לנגרות מותאמת עבור אחסון נעליים ומעילים.

 

חלונות החלל הציבורי הוחלפו כולם ואלמנטים של פסים בזכוכית נכנס במחיצה המפרידה בין חדר העבודה החדש שתוכנן בכניסה לבית, לבין שאר החלל הציבורי.

זכוכית הפסים איפשרה לנו להכניס את האור הטבעי שקיים בחלל פנימה. עמימות של הפסים שלא מאפשרת שקיפות מוחלטת היתה החלטה שקיבלנו על מנת להצניע את חדר העבודה מהחלל הציבורי, אך לאפשר לו להיות חלק מהבית.

 

המטבח עוצב באופן פרללי, בשני צירים מקבילים זה לזה כאשר הכיריים בציר האי.

היא מבשלת לילדים מידי יום, ובמקביל משוחחת איתם ולכן הפונקציה הזו נבחרה במיקום הנוכחי.

מיקום פירות וירקות תוכנן מראש במגירות עם חזית מאווררת, והותאמה לכל חזיתות המטבח שקיבלו גוון של אלון מבוקע. מעל לכיור עוצב אלמגוב המאפשר ייבוש כלים באופן מוצנע ובלתי נראה, ומימין לו – מידוף דקורטיבי עדין.

האי מכיל תשע מגירות רחבות אפשר מאפשרות אחסון רב ונוח לבישול וגם לאירוח סביב האי, בעוד שמצדו השני של האי ישנו מקום אחסון לכלי אירוח בפינת האוכל.

 

החדר שלהם נשאר במיקומו המקורי וגדל מעט.

חדרי הרחצה נשארו עם מקלחונים בלבד וללא אמבטיות מפאת גילאי הילדים בבית, ובחדר רחצה הכללי עיצבתי נגרות סגורה למכונת הכביסה והמייבש.

 

חדר הרחצה של בני הזוג היה מלא תעוזה ובאווירה טרופית.
ירוק בהחלט היה באג'נדה בכל הבית, אך גם השמחה והחוויות שבחללים. אריחים מסוג "טפט" שמקנים שמחה ייושמו בחדר הרחצה על מנת לאפשר חוויה פשוט מהנה בכל בוקר מחדש.

 

מול הכניסה לבית, רגע לפני הכניסה לחלל הפרטי – עוצבה נגרות בגוון ירוק עמוק נועז.

מכיוון שאין להם מחסן בבניין, שם יצרנו אחסון רב לחפצים שונים והכרחיים בכל בית, כגון: דייסון, מטאטא, מגב וכיוב'. בנוסף, שם מוקם ארון החשמל והתקשורת בצורה שתאפשר נגישות נוחה ומיידית.

 

התאורה בבית עוצבה על מנת לספק את עוצמת האור הנכונה והמיטבית לכל חלל, כולל מסדרון עם תאורה שזורה בקירות בגובה נמוך אשר מאיר את מסלול ההליכה, נק' מאור המאירה את טפט הפנינים על העמוד אשר בחלל הכניסה, פס צבירה בדיוק מעל משטח העבודה באי, ונקודת מאור נעימה לשיח סביב האי.

צלם: אביב קורט

יער במבוק בעיר

הוד-השרון