את שיחת ההיכרות שלנו ניהלנו בזום מכיוון שהם חיו בדרום ספרד, ואני - פה בארץ.

הם אורזים וחוזרים עם שלושה ילדים אחרי 8 שנים בהן חיו שם. כשהלב פה.

התאהבנו והתחלנו.

 

את הנשמה של הבית ראיתי כבר בביקור הראשון שלי בו. הוא רק היה צריך מעט עזרה וחיזוקים,
אך לגמרי היה שם.

קומת הכניסה משתרעת על פני 70 מ"ר וממנה היציאה לחצר.
מתחילתו של תהליך ידענו שקומה זו תהיה עם חימום תת ריצפתי ומעליו פרקט של אלון טבעי מבוקע שמייצר תחושה טבעית, חמה ונעימה.

שירותי האורחים אשר בקומה לבשו סטייל אירופאי ומדליק, ממש כבעלת הבית מלאת האופי.

המטבח - לב הבית, נבחר להיות נועז בגוון של ירוק בקבוק כהה עם נגיעות גוון פליז ופורניר אלון.

השיש הבהיר סייע בהרמוניה האסטטית בחלל. כסאות האי שנבחרו, בגוון "ג'ינג'י" מדליק עשו את העבודה והוסיפו פלפל ללא הקרבה או ויתור על נוחות אדירה.

בהמשך הקומה, סלון הבית רחב הידיים נבחר בקפידה רבה בגודלו, בנוחותו ובטקסטיל הטבעי שיצר נראות נונשלנטית ומדויקת לחלל. החלל שמתחת למדרגות התייעל לאחסון רב בסגנון כפרי רך, כשאר הבית.

פינת האוכל עם גוף תאורה מעוגן מעליה בדיוק, בתוספת כסאות נוחים להפליא הידקו את החלל.

 

במעלה המדרגות הוחלף המעקה שהיה לא תקני ועם סגנון מיושן, למעקה לתקני, עכשווי וקליל, עם מדרכי מדרגות עץ.

 

בקומת המגורים של הילדים נבחרו מיטות בדיוק לפי טעמו של כל ילד, וכל שולחן כתיבה הותאם לצרכיהם. כך גם ארון הבגדים לכל אחד משלושת ילדיהם.

חדר רחצה של הילדים היה מאתגר במיוחד עקב פינה עגולה קונסטרוקטיבית שלא היה מנוס אלא להשאירה. הגוונים הטבעיים והזרימה הכווינו אותנו בעיצוב חלל זה.

 

חצי מפלס נוסף הוקדש עבור בני הזוג.

שם חדר הרחצה עבר מהפך של ממש כאשר התמזג עם חדר ארונות כפי שהיה מקובל בעבר.

בחירות האריחים והחיפויים לחדר זה ממש היו ידועים מראש. בעלת הבית מלאת טוב טעם וידעה לאן מכוונת. נוצר חדר רחצה מפנק במיוחד, כזה ממגזינים.

במקום חדר הארונות שנגנז, תוכנן ארון בגדים רחב ידיים עם מקום רב לאחסון לעונות השונות.
גמר הארון בצביעת אפוקסי המכונה שלייפלק ("צביעה בתנור"), עם עיטורים כפריים רכים, וידיות שהן תכשיטי נגרות שמוסיפים טאץ עדין ואלגנטי.

המראה הכללי של החדר הפך לקליל, אשר משרה אווירה נינוחות ושלווה, בדיוק כפי שראו בעיני רוחם.

צלם: ערן תורג'מן

ל"לפני ואחרי".

שיפוץ בלונג דיסטנס

תל-מונד